Fotboll som börjar i huvudet och slutar med fötterna

Horst Wein och Karl Sandberg under ett besök i Barcelona 2014

FUNiño™ Sverige representerar FUNiño™ metoden i Skandinavien, framförallt Sverige.

Företaget företräds av Karl Sandberg med flerårig erfarenhet av träning av barn och ungdomar på många olika nivåer. Jag har medvetet jobbat med ungdomsspelare på både bredd och elitnivå för att förstå inlärningsprocesser.

 

I min strävan efter att alltid erbjuda den bästa utbildningen till barn och ungdomsspelare har jag sökt efter en metod som kombinerar enkelhet med inbyggd kunskap anpassad efter hur barn ser och lär sig spelet. När jag upptäckte Horst Weins fantastiska arbete med bl a FUNiño™ metoden för några år sedan föll många pusselbitar på plats.

 

FUNiño™ metoden är anpassad efter barnens villkor och utgår från att barn är intelligenta och kan se, förstå och lösa taktiska och tekniska problem i spelet om dessa presenteras för dem i ett format som är anpassat efter deras storlek och ålder.

 

Att FUNiño™ metoden används av stora fotbollsorganisationer och klubbar världen över är ett kvitto på dess innehåll. FUNiño™ metoden används bl a i utbildningen av tränare på Spanska Fotbollsförbundet RFEF där tränarutbildningen motsvarar en mångårig universitetsutbildning i Sverige.

 

 

Horst Wein är idag utan tvekan en av de främsta experterna på spelförståelse inom fotboll. FUNiño™ metoden som leder barn till upptäckten av spelets möjligheter är det första steget av flera för att skapa intelligenta spelare. Tekniken finslipas i en funktionell miljö där barnet utbildas i det individuella och kollektiva spelet samtidigt. Utbildningen fortsätter sedan med FORMiño™ metoden där barnet fortsätter att utveckla förmågan att se spelet med flera spelare samtidigt. Spelövningar med intelligenta villkor formar slutligen barnet till en intelligent spelare som ser fotboll i alla dess spelformer.

Copyright © FUNiño Sverige ⎹ info@funino.se